Wat is serverbeheer?

In de kern is serverbeheer betreffende het hebben van beheer of toegang tot servers om uit te voeren om verschillend uit te voeren soorten administratieve of onderhoudswerkzaamheden. Serverbeheer bovendien omvat server kijken en zichtbaarheid in echter een bepaalde server werkt < b class = "qtiperar" title = "om te helpen | te helpen"> om te helpen de prestaties te verbeteren en optimaliseren. De belangrijkste doelen van een effectieve serverbeheerstrategie zijn:
  • Minimaliseer – en verwijder hopelijk – vertragingen en downtime van servers
  • Bouw veilige serveromgevingen
  • Zorg ervoor dat servers blijven voldoen aan de behoeften van een organisatie terwijl deze zich ontwikkelt
servers-managementffile

De componenten van serverbeheer

Hardware beheer

Bewaak uw belangrijkste hardwarecomponenten, van CPU's tot RAM, om goede serverprestaties te garanderen

Softwarebeheer

Ensure software, firmware and operating systems are regularly updated

Veiligheid

Implementeer beveiligingsmaatregelen zoals antivirussoftware, firewall, toegangscontrole en gegevenscodering.

Back-ups

Of u nu cloud- of fysieke opslag gebruikt, maak regelmatig een back-up van uw gegevens en zorg voor een herstelplan.

server-management

Server Beheer Services

Iedereen die eigenaar is van een server heeft serverbeheer nodig. Sommige mensen doen het serverbeheer zelf (vaak “zelfbeheerd” genoemd), en sommige mensen krijgen professionele serverbeheerdiensten. De meest voorkomende gebruikers van managed service providers zijn:

Voordelen van serverbeheerservices

De redenen waarom u serverbeheerservices zou moeten gebruiken, zijn dezelfde als de daadwerkelijke voordelen van het gebruik ervan.

Minder kosten

In plaats van een vaste systeembeheerder in te huren (wat vaak behoorlijk duur is), krijgt u een serverbeheerplan en bespaart u maandelijks veel (zo niet duizenden) dollars. Sommige serverproviders bieden een ‘managed service’ aan als een add-on voor hun servers, maar dit is doorgaans veel duurder dan het verkrijgen van managed services van een externe provider.

Minder zorgen

Waarom moet u zich 24/7 zorgen maken over updates en beveiliging van uw server als uw server eenmaal door consultants wordt verzorgd? U hoeft niet op de hoogte te blijven van de nieuwste beveiligingspatches en releases, uw server wordt verzorgd.

Snel

Afhankelijk van de provider zelf en de ervaring van de betrokken sysadmins, is de doorlooptijd voor serverproblemen en taken redelijk snel. dus in plaats van uren te verspillen aan probleemoplossing en analyse, zult u experts aan uw server laten werken en eventuele problemen in een buitengewoon aantal minuten oplossen. Dit hangt nog steeds af van de ernst en complexiteit van het probleem zelf, maar als u het daarna gaat doen, is het veel sneller om goed geïnformeerde servermanagers op uw server te laten werken dan het zelf te doen.